Salon Tipi Klima – Güven Veren Teknoloji

Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi salon tipi klimalar, geniş alanlarda kullanılan klima modellerine verilen isimdir. Buzdolabı gibi ayaklı ve dikey görünümlü olan salon tipi split klima, genellikle mağaza, toplantı ve konser salonları, okul ve dershaneler gibi geniş mekanlar için kullanılır. Ek ısıtıcılara sahip olan klima modelinde hızlı ve güçlü fan sistemi ile homojen hava dağılımı özelliği de vardır. Ayrıca düşük dış ortam sıcaklıklarında da sorunsuz çalışırlar.

Devamını Oku

Klimalar Kendi Kendini Nasıl Temizler? Klimalarda Hijyen ve Sağlık

Klimalarda yer alan kendi kendini temizleme özelliği, zamanla kirlenen filtrelerin temizlenmesini sağlayan teknolojik sistemdir. İç ünitede bulunan kendi kendini temizleme özelliği ile çevreye hijyenik hava yayılması sağlanır.

Devamını Oku

Inverter Klima Kaç Saat Çalışmalı?

Klimalar satın alınırken en merak edilen konu fiyatları ve performanslarıdır. Satın alındıktan sonra ise nasıl kullanılacağı, kaç saat çalıştırılacağı ve nasıl tasarruf edileceğidir. Klimalar oda sıcaklıklarını istenilen seviyede tutmak için çalıştıklarından her mekanda kullanımı farklı olacaktır. Inverter klima çalışma koşulları da bu duruma dahildir.

Devamını Oku

Mitsubishi Klima Yorumları

Mitsubishi klima yorumları, klima satın almak isteyenlerin merak ettiği konuların başındadır. Evleri ya da iş yerleri için klima satın almadan önce tüketiciler, Mitsubishi klima kullananlar tarafından yapılan yorum ve önerilere göz atarlar. Klima modellerini, enerji sınıflarını, ısıtma ve soğutma değerlerini, performanslarını ve hijyen özelliklerini inceledikleri kadar beğendikleri marka klimayı daha önce kullananların tavsiyelerini de dinlemek isterler.

2017 Yılının En Çok Tercih Edilen Markası Mitsubishi!

Türkiye’nin en iyi klima markalarından biri olarak hizmet veren Mitsubishi Heavy, sahip olduğu teknoloji ve kaliteyle 30 yıldan fazladır evlerimize ve iş yerlerimize konuk olmaktadır. İklimSA güvencesiyle hizmet veren Mitsubishi, Türkiye’de satış sonrası servis hizmetlerinde de en geniş ağa sahiptir.

Kullanıcıları tarafından tam puan alan Mitsubishi klimalar, yüksek performansları ve az enerji harcamalarıyla 2017 yılının da en çok tercih edilen klimalarıdır. Bu nedenle Mitsubishi klima yorumları daima olumludur. Mitsubishi klima kullananlar, keşif ekipleri ve satış danışmanları sayesinde aldıkları klimalardan gayet memnun kalmaktadırlar.

Mitsubishi Klima

Kullanıcı Deneyimi En Yüksek Marka Mitsubishi!

Son yılların en çok tercih edilen klima markası olan Mitsubishi, kullanıcı deneyiminde de ilk sırada! Mitsubishi klima kullananlar tarafından yapılan Mitsubishi klima yorumları gösteriyor ki; iklimlendirme lideri Mitsubishi zirveyi kimseye bırakmayacak.

Her sene geliştirerek sektöre sunduğu klimaları, A sınıfı enerji verimliliği, yıllara ve çevre şartlarına dayanması nedeniyle en çok tercih edilen klima markası Mitsubishi Heavy ile siz de bir an önce tanışın. En yeni Mitsubishi klima modelleri ve sezona özel kampanyalar için çağrı merkezimizi arayın…

8 Adımda Doğru Klima Kullanımı

Klima modern çağın gerekliliklerinden biri adeta. Evlerimizin ve iş yerlerimizin olmazsa olmazı klimalar, doğru kullanılmadığında ise işimizi kolaylaştırmaktan çok zorlaştırıyor. Hastalıklardan tamir masraflarına kadar istemediğimiz durumlara sebep olabilecek klimaları doğru kullanmak için uzman önerilerine uymamız gerekiyor. Peki uzmanlar doğru klima kullanımı hakkında ne diyor? Klima nasıl kullanılır? Önerilere göz atalım…

  • Önerilen sıcaklık değerlerini aşmayın.

Klimalar mekanın havasını olması gereken sıcaklığa getirmek için kullanılmalıdır. Uzmanlar bu nedenle klimaların yazın 20-24 derece, kışın ise 23-26 derece aralığında çalıştırılmasını öneriyor. İdeal mekan sıcaklığı olan 23 derecenin aşılmasını da pek önermiyorlar.

  • Klimanın bakımını yaptırın.

Bakımsız klimaların kullanımı her zaman sakıncalıdır. Periyodik bakımlarla klimalarınızın filtrelerini temizletebilir; böylece hem mekana temiz hava girmesini sağlar hem de cihazınızın ömrünü uzatırsınız. Aynı zamanda yıl boyu aynı performansta çalışmasını sağlarsınız.

  • Mekanınızı havalandırın.

Doğru klima kullanımı önerileri arasında mekanın havalandırılması da var. Gün boyu çalışan klimaların mekanın doğal havasına etki edeceğini düşünürsek belli aralıklarla klimaların kapatılarak mekanın havalandırılmasının sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

  • Klimanın montajını yetkili servislere yaptırın.

Klima nasıl kullanır sorunuzu montajınızı yapan yetkili servislerden de alabilirsiniz. Klima kullanım önerileri de veren yetkili servisler mutlaka muhatabınız olması gerekir. Yetkili servisler dışında yapılan montajlar klimalarınızın yanlış yönde üfleme yapmasına neden olabilir. Profesyonel olmayan servisler cihazınızın montajını doğru yapamayacağı için klimanızdan alacağınız verim de düşecektir.

Mitsubishi Klima

  • Aşırı klima kullanımından kaçının.

Klimanın doğru kullanımı açısından bilinçlenmeniz gerekiyor. Bu nedenle ilk olarak aşırı klima kullanımından kaçınmalısınız. Gün boyu klima havasına maruz kalmak sağlığınız açısından tehlike yaratabilir. Ancak A sınıfı inverter klimaların sürekli çalıştığı ortamlarda rahatlıkla bulunabilirsiniz. Siz yine de klimalarınızı sürekli kullanmamaya özen gösterin.

  • Klimanın üfleme alanında olmayın.

Klima nasıl kullanılır sorunuzu bir diğer şekilde cevaplarsak klimaların üfleme alanlarının sağlığınıza zarar vereceğini söyleyebiliriz. Direkt klimanın altında ya da karşısında olursanız sürekli klima üflemesine maruz kalacağınız için yüz felci, üst solunum yolu rahatsızlıkları, akciğer hastalıkları ve zatürre gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

  • Klimanın hava akışını engellemeyin.

Klimanın doğru kullanımı için iç ve dış ünitelerinizin hava akşını engellememeniz de önemli. Klimanın herhangi bir ünitesinin önünde bulunan eşyalar cihazınızın üfleme performansını düşüreceği için almak istediğiniz verimi azaltacaktır. Ayrıca klimanın harcadığı enerji de artacaktır. Bu nedenle klimanızın sorunsuz bir hava akşına sahip olduğundan emin olun.

  • Nem alma modunu unutmayın.

Klima kullanım önerileri arasında yer alan nem alma modu da daha az enerji harcamanızı sağlayacaktır. Nemin yoğun olduğu günlerde klimanızı nem alma modunda çalıştırarak konfor artışı sağlayabilirsiniz.

Doğru klima kullanımı önerileriyle cihazınızın verimini ve çalışma performansını artırırken sağlıklı şekilde iklimlendirilmiş mekanlara kavuşursunuz. Klimalarınızı bilinçli kullanarak yıllarca aynı kalitede çalışmasını sağlarsınız.

Inverter Klima Tavsiyesi – En Çok Tercih Edilen Modeller

Son yıllarda klima alacak olanlar, geliştirilmiş teknolojileri, verimlilikleri ve az enerji harcamaları nedeniyle inverter klimaları tercih ediyor. Inverter klima tavsiyesi alanlar soluğu en yakın klima satış merkezinde alıyorlar. En iyi inverter klima modelleri, sezonun en çok satılan klimaları olarak satış ekipleri ve teknisyenler tarafından da öneriliyorlar.

Klasik klimalara nazaran kat be kat avantajlı olan inverter klimalar, akıllı yapılarıyla ortamın ısı ihtiyaçlarına göre çalışma kapasitelerini belirleyebiliyor. Inverter özelliği olmayan klimalar, ortamı sürekli aynı kapasitede ısıtıp soğuttuğu için daha çok enerji harcıyor ve ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu nedenle geliştirilen inverter teknolojisi hava üfleme işini otomatik olarak belirlediği için açma – kapama sırasında harcanan yüksek enerji sarfiyatından sizi korumuş oluyor.

Tavsiye edilen inverter klimalar sadece az enerji harcamalarıyla değil farklı özellikleriyle de son yılların gözdesi haline geldi. Kullanım alanlarının genişliğinden sessiz çalışma özelliklerine kadar ev ve iş yerlerinin vazgeçilmezi oldu.

Mitsubishi Klima

Inverter klimaların tercih edilmesinin nedenleri:

  • Önerilen inverter klimalar, çalışma hızını otomatik kendi ayarlayarak enerji tüketimini azaltır ve diğer klimalara oranla senede %30 ila %40 arasında elektrik tasarrufu sağlar.
  • İnverter klima tavsiye olarak karşınıza çıkan modeller oda sıcaklığının ihtiyaçlara uygun olmasını sağlar.
  • En iyi inverter klima modelleri, gerekli oda sıcaklığına en hızlı şekilde ulaşır.
  • Tavsiye edilen inverter klimalar hassas ısı değişimlerini anlayarak ortam ısısının sabit olmasını sağlar.
  • Önerilen inverter klimalar, ısıyı homojen dağıtır.
  • Düşük sıcaklıklarda dahi ısıtma özellikleri vardır.
  • İnverter klima tavsiyesi ile alınan klimalar kompakt tasarımları ile dikkat çeker.
  • En iyi inverter klima modelleri filtreleriyle havanızı hep temiz tutar.
  • Heat-pump özelliği sayesinde tavsiye edilen inverter klimalar konforu sürekli kılar.

En Çok Tavsiye Edilen Inverter Klimalar

Inverter klima tavsiyesi isteyenler için listemizde Türkiye’nin en iyi markalarından biri var. Son yıllarda satış rakamlarıyla müşterilerinin ne kadar memnun olduğunu anlayabileceğimiz Mitsubishi inverter klimalar rakiplerinin bir adım önünde.

En iyi inverter klima modelleri ve önerilen inverter klimalar:

  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 42.650(17.060-47.768) Btu/h soğutma ve 47.768(13.648-54.592) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A sınıfı Mitsubishi Inverter FDF 125 VNVD 42000 BTU Salon Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 42.650 (17.060 – 47.768) Btu/h soğutma 47.758 (13.648 – 54.592) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A sınıfı Mitsubishi Inverter FDT 125 VNVG 42000 BTU Kaset Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 24.225 (7.847 – 26.272) Btu/h soğutma ve 27.296 (6.824 – 34.120) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A++ sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 71 ZR-S 24000 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 21.495 (4.094 – 24.225) Btu/h soğutma ve 24.225 (2.729 – 30.708) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A++ sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 63 ZR-S 21500 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 17.060 (5.800 – 18.766) Btu/h soğutma ve 19.789 (5.459 – 22.519) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A++ sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 50 ZS-S 18000 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 15.354 (3.070 – 16.377) Btu/h soğutma ve 17.060 (2.730 – 19.790) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 45 ZMP-S 16000 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 10.918 (3.070 – 11.942) Btu/h soğutma ve 12.283 (3.070 – 14.671) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A++ sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 35 ZMP-S 12000 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!
  • Mitsubishi klima İklimsa güvencesinde, 8.530 (3.070 – 9.553) Btu/h soğutma ve 9.553 (2.729 – 13.306) Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A sınıfı Mitsubishi Inverter SRK 25 ZMP-S 9000 BTU Duvar Tipi Klima.

    %30'a varan indirim, ücretsiz keşif ve montaj, +3 yıl ek garanti fırsatı, kapıda ödeme imkanı ve en iyi fiyat garantisi.
    Montaj ve servis mağduriyeti yaşamamak için klimanızı Mitsubishi yetkili satış merkezlerinden alın. Mitsubishi klima bayi listesi
    İndirim!

En İyi Klima Yorumları Inverter Modellerde!

Bu yılın önerilen ve en iyi klima yorumlarını alan cihazlar arasında inverter klimalar lider. Yüksek tasarruflu, maksimum verim ve konforlu, sağlığa ve çevreye dost inverter klimalar, kullanım kolaylıklarıyla ve avantajlarıyla mekanların vazgeçilmezi olmaya devam edeceğe benziyor.

Evlerde duvar ve salon tipi klimalar tercih edilirken iş yerlerinde salon, kaset ve kanallı tip klimalar kullanılıyor. 24 saat iyon yayma, bakterileri ve tozları yok etme özellikleri olan, yaşlılara ve çocuklara olumsuz etkisi bulunmayan inverter klimalar daha çok satın alınıyor.

Siz de inverter klima tavsiyesi almak, sezona özel kampanyalardan haberdar olmak, en iyi klimaları satın almak için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz…

Mitsubishi Kaset Tipi Klima Mı Tavan Tipi Klima Mı? Hangisini Alalım?

Bir klimaya iktiyacınız var fakat birçok klima seçeneği karşısında kararsız kalıyorsunuz ve aklınızda kaset tipi klima mı tavan tipi klima mı? Hangisinin enerji sınıfı daha yüksek, kaset tipi klima tavan tipi klima farkı? gibi bir çok soru var. Bu yazımızda bu soruları cevaplamaya çalışacağız.

Devamını Oku

Kaset Tipi Klima – 4 Yönlü Salınım, Yüksek Randıman

Nedir?

İç üniteleri tavan boşluğuna, dış üniteleri tavana monte edilen 4 yönlü ısıtma ve soğutma özelliği sağlayan klimalardır. Kaset tipi klimalar, yüksek konfor şartlarının sağlanmak istendiği mekanlar için idealdir. Esnek kurulum avantajı ile geniş alanlarda kullanılabilir. Mitsubishi klima modelleri arasında bulunan kaset tipi klimalar kullanışı ve görünüşü bakımından çok kullanılan klimalardır.

Devamını Oku

SCOP Nedir? Klima Sezonsal Verimlilik Değeri Neyi İfade Eder?

SCOP = İngilizce “Seasonal Coefficient Of Performance” ifadesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Klimaların verimli olup olmadığını anlamak için kullanılan performans katsayısıdır. Bir klimada bu değer ne kadar yüksekse klimanın da o kadar verimli olduğu anlamı çıkar. SCOP değeri aynı zamanda performans maliyetini de belirler.

Devamını Oku

En Sessiz Klima Modelleri – Yaşam Alanlarında Konfor

Yaz kış fark etmeden her mevsim ihtiyacımız olan klimaları satın alırken dikkat ettiğimiz ilk konu klimanın fiyatı oluyor. Büyük bir yanlış olan bu alışkanlığımız ilerde pişman olmamıza neden olabiliyor. Klima alırken dikkat etmemiz gereken aslında klimanın kapasitesi, teknik avantajları ve sessiz çalışıp çalışmaması olmalı. Yıllarca kullanacağımız klimalarda dayanıklılık ve konfor aramalıyız. Enerji sınıfı, fiyat ve inverter teknolojisi gibi klima özelliklerinin yanında dBA seviyesi dediğimiz klima sesi en önemli husus. En sessiz klima sayesinde yaşam alanlarımızda konfor oluşturabiliriz.

Devamını Oku